ייעוץ קולינרי למסעדות
ייעוץ וליווי קולינרי למסעדות ועסקי מזון
שף מאור נתן מספק שירותי ייעוץ קולינרי למסעדות, ברים ועסקי מזון נוספים ועוזר להם לייעל את תפקוד העסק באופן מרבי. מלבד הליווי וההדרכה בכתיבת תפריט הולם ונכון לעסק המזון, שירותי ייעוץ קולינרי למסעדות מאופיינים בניתוח מעמיק על מהות העסק, יכולותיו ועתידו הקולינרי-עסקי.
בהמשך הקריאה תבינו כיצד הייעוץ הקולינרי עובד, דוגמאות מהשטח, מדוע המון מסעדות נסגרות בכל שנה והמצב רק הולך ומחמיר ומדוע הפיתרון להקטנת הסיכון הכרוך בפתיחת מסעדה היא לשכור שף ייועץ או שירות ייעוץ קולינרי למסעדות.
למה צריך ייעוץ קולינרי למסעדות?
ייעוץ קולינרי למסעדות נדרש היום יותר מבעבר בגלל הרבה סיבות, אך העיקריות בהם, הן עודף המידע הקיים ואי-יכולת סינון טובה בייחס ספציפי לעסק המזון, התחרות המוגברת בענף המסעדות ואחוזי שולי רווח נמוכים המקובלים בענף.
כלומר, גם מסעדה שעובדת טוב ומגלגלת מחזור נאה, אחוזי שולי הרווח שלה נמוכים ולכן נדרש מחזור גדול יותר על מנת שעסק המזון יהיה ריווחי. זה לא אומר שאי אפשר להרוויח המון כסף בענף המסעדנות אך קשה יותר מענפים אחרים.
למה הרבה מסעדות נסגרות?
ידוע שענף המסעדנות הוא המסוכן ביותר בתחום העסקים. הבנקים לא חברים טובים, העלויות יקרות, התחרות ענקית, הלקוחות דורשים תמורות עבור כספם, כי גם להם זה יקר. אבל הנתון הבא מלמד עד כמה הוא מסוכן. כ 3,000 מסעדות נסגרות בכל שנה בישראל. כלומר, כל יום נסגרות בממוצע 8 מסעדות. קיים מכנה משותף אדיר (במונחים שליליים כמובן) עבור אותן המסעדות. הן נסגרות בכל יום בגלל אותן טעויות שחוזות על עצמן.
אפשר למנות עשרות סיבות או מאות אפילו. המכנה המשותף לכל אותן 8 מסעדות שנסגרות בכל יום הוא ש-אין להם תשתית ניהולית טובה! תשתית ניהולית טובה למסעדה או עסק מזון, היא כזאת שלוקחת בחשבון את כל ההיבטים הניהוליים, הביורוקרטיים, השיווקיים, הפיננסיים, הקולינריים והמשפטיים ו100% מהמסעדות שנסגרו לא ידעו כמה קריטי וחשוב ליישם את העיקרון לתשתית ניהולית טובה.
אחד הסימנים או הרמזים הבולטים ביותר לקריסת מסעדה או עסק מזון, הוא שבעל העסק מנסה ללא הכוונה מקצועית להשתלט על כול ההיבטים הנדרשים לתפעול העסק, מה שגורם לנפילה וקריסה של עסק המזון.
למאור צוות קטן ומקצועי המשלב שיתופי פעולה נהדרים עם כלכלנים, משרדי יחסי ציבור, אנשי שיווק, רו"ח, משרדי עו"ד מיתוג ופרסום ושיתופי פעולה נוספים שיוכלו לעזור לכם להקים מסעדה או עסק מזון, למצב ולייצב אותו בדרך מקצועית ויעילה.
איך ייעוץ קולינרי עובד?
שלב 1 – שותים קפה ובוחנים את העסק
שלב 2 -מכינים תוכנית עבודה. מגדירים יעדים ומטרות
שלב 3 – מפשילים שרוולים ומיישמים את התוכנית
דוגמאות ליישום תוכנית ייעוץ קולינרי למסעדה:
- בדיקה ראשונית המייצרת דוח מקיף הכולל סיכונים והזדמנויות (נבדקים כ 250 פרמטרים)
- גיבוש קונספט וחזון קולינרי לבית העסק
- כתיבת תוכנית עסקית הכוללת ניתוח תקציבים, השקעות, תוכניות פעולה ויישומם
- שיטות ודוחות למעקב בניהול והיוון תזרים מזומנים עתידי
- ניהול והספקה שוטפת של כוח אדם יעיל, מקצועי וחייכני
- ייעוץ והדרכה למשך תקופה מוסכמת + חוברת הדרכה חינם!!
- הכשרת עובדים בנושאי מכירות וקולינריה
- כתיבת תפריט תואם את בית העסק מבחינת הקונספט, פרקטיקה ויעילות, הגברת Food Cost 0 ועוד
- המחרה ותמחור תפריט לפי התחשבות בעץ מוצר + מחירי מתחרים + Menu Engineering + צפי רווח
לתיאום פגישת ייעוץ קולינרי ללא תשלום:
צלצלו עכשיו למאור נתן 050-786-7711 או צרו קשר בטופס הבא ונחזור אליכם עם פרטים והצעות.