5 מיתוסים נפוצים בבישול
דף הבית » 5 מיתוסים נפוצים בבישול
שמן בבישול פסטה מונע הדבקה - לא נכון

רוב האנשים טועים לחשוב שהוספת שמן בבישול פסטה מונע את ההדבקה של הפסטה, אך הדבר אינו נכון.
הסיבה שהפסטה עלולה להידבק היא אך ורק אם לא מערבבים את הפסטה מידי פעם בזמן הבישול.
ואם נשים שמן בבישול הפסטה ולאחר ולא נערבב כלל תוכלו לראות שהפסטה תידבק למרות שהוספנו שמן.
מרינאדה מרככת את הבשר - לא נכון

מרינאדה זה בעצם חומרי טעם שמשרים בהם את הבשר ותורמים באופן משמעותי לטעם של הבשר אבל מרינאדה לא גורמת לריכוך הבשר.
תנסו למשל לשים סטייק שאינו מיושן (שהמרקם שלו למעשה גומי) במרינאדה ותראו שהבשר לא התרכך.
ייתכן שהוא קיבל טעמים נפלאים בזכות המרינאדה אבל הוא לא הופך להיות רך.
דרך אגב, בתעשיית המזון יש חומרי "ריכוך" שמוסיפים לבשר על מנת לרכך אותו אך פעולות ריכוך אלו אינם איכותיות ואינם משתוות לפעולות ריכוך טבעיות שנעשות ע"י תהליך יישון הבשר.
הוספת מלח לבישול קטניות מעכבת את זמן הבישול - לא נכון

יש שאומרים שהוספת מלח לבישול קטניות מעכבת את תהליך הבישול של הקטניות, אך דבר זה אינו נכון.
אם מדובר בקטניות יבשות כגון חומוס, שעועית, עדשים וכדומה, אז ככל ככל שנשרה את הקטניות זמן ממושך יותר במים ורק אח"כ נבשל אותם – אז הם יתבשלו מהר יותר ובלי שום קשר לאם הוספנו מלח או לא.
בקטניות טריות הבישול גם ככה מהיר מאוד ואין צורך להשרות במים.
פסטה צריכים לשטוף במים קרים - עדיף שלא
לאחר בישול הפסטה יש שתי אפשרויות לצינון של הפסטה:
- סינון + השהייה בקירור
- סינון + הזרמת מים קרים
על מנת לצנן את הפסטה, עדיף שלא לשטוף את הפסטה במים קרים בגלל שבפועלה זו שוטפים את שיכבת העמילן המכסה את הפסטה ואם רוצים לאכל את הפסה עם רוטב אז החיבור בין הרוטב לפסטה לא יהיה מושלם ויהיה כאילו שני דברים שונים ולא אחידים.
אם הפסטה משמשת לסלט קר אז זה בסדר לשטוף אותה במים.
סטייק בטוח יותר אם הוא וול דאן - לא בהכרח

בטבלת מידות עשיית הבשר ניתן לראות שבמידת עשייה מדיום הבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 63 מעלות ובטמפרטורה זו אין סיכוי שחיידקים יכולים להתפתח ולמרות שהסטייק עדיין מדמם מעט.
רוצים לדעת עוד המון מיתוסים בבישול ושיטות בישול?
אם אתם מעוניינים לדעת עוד המון מיתוסים בבישול, ללמוד שיטות בישול מעניינות – כנסו למערכת השאלות ותשובות שלנו כאן או הצטרפו לסדנאות הבישול שלנו ותלמדו המון דברים שיעזרו לכם לבשל טוב יותר.