איך לבשל עם יין?
כל הזמן שאני מבשלת עם יין התבשיל יוצא לי חמוץ. האם הסיבה היא בגלל שהיין לא מתאים? או צריך להוסיף סוכר? מה יכולה להיות הסיבה.
נ.ב
אני אוהבת תבשילים עם יין – אבל לי זה לא מצליח!
שף פרטי-מאור נתן Changed status to publish 25 בפברואר 2020
1 תשובה
על מנת לבשל ביין צריך לדעת 2 דברים:
- להשתמש ביין בתחילת הבישול – לצמצם אותו כדי להוציא מימנו את האלכוהול ובנוסף כשמצמצמים את היין הוא מתרכז יותר וטעמו נעשה מתקתק ומשכך אין צורך להוסיף סוכר
- עדיף לבשל ביין מענבים מתוקים יותר. למשל, מרלו, פראנק וכדומה. אף בבישול ביין לבן ההפך. בבישול ביין לבן עדיף להשתמש ביינות לבנים שזן הענב פחות מתקתק, כגון שרדונה.
בכל אופן, כתבתי על זה פוסט נהדר שתוכלי ללמוד שם כיצד מתאימים יין לארוחה ויש לנו גם סדנת בישול בנושא טעימות יין מרתקת שעוסקת בנושא הזה.
שף פרטי-מאור נתן Changed status to publish 25 בפברואר 2020