איך נכון להכין סטייק?
איך הכי טעים להכין סטייק, האם על האש? בתנור? במחבת? מה הכי טוב?
שף פרטי-מאור נתן Answered question 24 בפברואר 2020
1 תשובה
היי ירון,
כפי שציינת יש לפחות 3 אפשרויות להכין סטייק:
- על האש
- במחבת
- בתנור
תשובה:
- חשוב לציין כי שלושת האופציות מעולות, אך חשוב לדעת להתאים בין סוג הנתח לבין אפשרות הצלייה שלו (1 מ 3 האפשרויות)
- האופציה השלישית (בתנור) היא האופציה המועדפת עלי וכך עובדים ברוב מסעדות השף בסגנון הגורמה. אך חשוב מאוד לצרוב את נתח הבשר במחבת לפני שהוא נכנס לתנור.
- והמתכון הוא כזה – נניח מדובר באנטריקוט, אז לתבל את הבשר במלח ופלפל ולצרוב אותו במחבת חמה עם מעט שמן, 2 דקות בכל צד – ולהכניס לתנור על 220 מעלות, לפי מידת העשייה שאתה מעוניין.
- בשירותי שף פרטי שאני מבשל לאנשים, זאת השיטה שאני אישית עובד.
- שיטה זו מקנה לי גם אפשרויות להוספה של מבחר ניחוחות על הנתח, טרם כניסתו לתנור. כגון, חמאה, רוזמרין, שום וכדומה.
שף פרטי-מאור נתן Answered question 24 בפברואר 2020